Juridische toolkit voor oplaadpunten in VvE’s

By juli 1, 2018Laadinfrastructuur

Juridische toolkit voor oplaadpunten in VvE’s

In het kort

Onderwerp:
Laadinfrastructuur
Opdrachtgever:
G4 en MRA-E
Omvang:
45 pagina’s
Datum:
juli 2018
Partner:
EVConsult

Deel deze publicatie

Samenvatting

De opkomst van elektrische auto’s doet de vraag naar het realiseren van een oplaadpunt bij de woning van de e-rijders toenemen. Ook bij e-rijders die in een appartement wonen. Als u eigenaar van een appartement bent, heeft u te maken met mede-eigenaren van het gebouw. De verhoudingen tussen de eigenaar en de zeggenschap over bepaalde delen van het gebouw zijn geregeld in de splitsingsakte.

De besluitvorming over het aanschaffen en/of het plaatsen van laadpunten in of bij het appartementengebouw zal in veel gevallen plaats moeten vinden in de vereniging van eigenaars (VvE). Per VvE kunnen de appartementsrechtelijke regels voor het plaatsen van laadpunten verschillen.

De juridische complexiteit maakt het voor veel VvE’s moeilijker om juist en efficiënt de voorbereiding en besluitvorming voor de gewenste laadpunten te realiseren. Deze toolkit vergemakkelijkt het proces tot realisatie en instandhouding van laadpunten in of bij appartementsgebouwen conform de regels die binnen uw VvE gelden. De toolkit bestaat uit een handleiding met stappenplan en verschillende modeldocumenten die van pas kunnen komen bij het uitvoeren van de in de handleiding beschreven stappen.

Bekijk ook de brochure Laadoplossingen voor elektrische auto’s binnen de VvE’.

Publicatie downloaden
Luc

Luc